Варелите, причинили задушлива миризма в София, вече са преместени. Остра задушлива

...
Варелите, причинили задушлива миризма в София, вече са преместени. Остра задушлива
Коментари Харесай

Варелите, причинили задушлива миризма в София, вече са преместени

Варелите, предизвикали задушлива миризма в София, към този момент са преместени. 

Остра задушлива миризма тормози жителите на столични квартали в над половин София. Обгазяването е поради заличаване на варели в завод на компания за скрап в кв. " Военна рампа ". Наложила се е евакуация и на чиновници в близки предприятия. От Столичната РЗИ обясниха, че няма заплаха за хората, все пак в Спешна помощ са признати хора с неразположение и зной.

Изтеклото вещество се употребява в инспекцията на газстанции и бензиностанции.Не е е токсично и не е рисково, макар мощната си миризма, удостоверяват виновните институции.

" Няма заплаха за популацията, тъй че не се постанова нито евакуация, нито прекъсване на образователни занятия и каквито и да било други действия, защото това е това е безопасен газ. Имали сме подобен случай преди няколко години по същия метод с кофа на отпадък в региона на бул. Мадрид. Така че по същия метод, миризмата е остра, задушлива, неприятна ", съобщи шефът на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община Красимир Димитров.

Става дума за бидони с вещество, което се употребява за ароматизатор - маркер за пропан-бутан. Силната миризма потегля от региона на гара " Север " при смачкване на варели, вследствие, на което е изтекло остатъчно вещество и вятърът го е разнесъл.

" Варели в, които е съдържан меркаптан. Това е веществото, което се облагородява пропан-бутана, с цел да усещаме тази миризма. Знаем всички,че пропан - бетана няма аромат. В момента, в който откриха, че това са варелите, чиновниците ги обезопасиха и изолираха, с цел да не изтича. Става въпрос за останки на минимално количество меркаптан в самите варели, само че знаете, че тя е доста мощна миризмата ", сподели основният контрольор " пожарна сигурност и отбрана на популацията " Мария Стоянова, представена от Българска национална телевизия. 

Затова и първият сигнал е за миризма на газ.

" Уникална миризма,страшна и в първия миг, тъй като карам такси помислих, че от моята газова уредба нещо не е наред. Слязох незабавно отидох на занаятчия, той ми прегледа колата, взе ми 20 лв. и вика не е от тебе ", показа таксиметровият водач Никола Николов.

Силната миризма е станала причина някои учебни заведения, в засегнатите региони, да освободят учениците от занимания. Децата от 54-о СУ " Иван Рилски " в Толстой споделиха, че през целия ден е миришело, учителите им споделили, че не е рисково и ги помолили да затварят прозорците.

" Вътре мирише доста мощно на газ и се задушаваме и не ни пускат да си вървим, а вътре се задушаваме, няколко ученика към този момент повърнаха ", сподели възпитаник на учебното заведение.

Междувременно стана ясно, че поради зашеметяване от мощната миризма, трима души са потърсили помощ в Пирогов.

От Столичната районна здравна ревизия направиха замерване на въздуха и ще оставят в идващите часове станцията в региона на обгазяването, с цел да наблюдават има ли замърсяване. От компанията за преработване не дадоха отговор на въпросите ни за повода да обезпокоят жителите на София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР